Goed nieuws

door Rogier

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik word een beetje moe van die coronacrisis. Niet van het werken, want mijn werkzaamheden zijn vrijwel geheel tot stilstand gekomen. Zo’n crisis is blijkbaar ook een methode om met pensioen te gaan… Maar waar ik zo moe van word dat alles over de coronacrisis en de gevolgen daarvan gaat. Het nieuws staat er vol mee, het halve NOS Journaal gaat er over, elk praatprogramma komt vrijwel niet verder, maar gelukkig hebben we ook nog Piets weerbericht.

Lees meer

Veilig

door Rogier

Op 20 december 1895 maakte Nederland voor het eerst kennis met een automobiel: het was het rijtuig van de Tilburgse wolfabrikant Jos Bogaers. Mondjesmaat kwamen er meer gemotoriseerde voertuigen en overal waar ze verschenen, baarden ze veel opzien: paarden sloegen op hol, de melk van de koeien werd zuur en zwangere vrouwen vreesden voor het leven van hun ongeboren kind.
Onzin natuurlijk, van die zure melk, maar het gaf wel aan dat men angstig was voor de nieuwe ontwikkelingen.

Lees meer

Wat verdient een …

door Rogier

Is een wekelijkse (?) rubriek van De Telegraaf. De laatste keer dat ik ‘m langs zag komen, ging het over een verpleegkundige in een ziekenhuis. Ik moest meteen aan Pauline denken.
Ook NU.nl kent zo’n rubriek, daar heet íe dan “Hoeveel verdienen een …” en dan worden twee beroepen met elkaar vergeleken. Vaak beroepen die in de verste verte niets met elkaar te maken hebben. Waarom zou je ze dan vergelijken? Enkele combinaties die ik tegen kwam:
een bedrijfsmakelaar en een huishoudelijke hulp,
een gehandicaptenverzorger en een advocaat,
een offsetdrukker en een integriteitsspecialist,
een autoverkoper en een onderwijsassistent, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Lees meer

Spelen

door Piet

Vanuit mijn goed verwarmde huiskamer, achter de dubbele beglazing, kijk ik naar de kinderen die voor ons huis spelen. Ze rennen en vliegen achter elkaar aan, maken enorm kabaal en hebben het bijzonder naar hun zin. Ze spelen oorlogje.
Zij zijn daartoe door hun ouders uitgerust met geducht uitziende, maar in vrolijke kleuren beschilderde modellen van automatische aanvalswapens, die geliefd schijnen te zijn bij criminelen, terroristen en Amerikaanse burgers. Daar zijn ze inmiddels uitverkocht, de kopers zijn voornamelijk brave huisvaders, die hun gezin willen beschermen als de corona-chaos uitbreekt.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

25 januari 2022

  • dinsdag 25 januari 2022 - Johannes 15:3-5
    Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. -- Johannes 15:3-5