Hoe vind ik God?

Maar je kunt toch geen relatie met God hebben die je niet eens kunt zien? Dat zou inderdaad niet kunnen als God ook daarin niet het voortouw had genomen. En dat heeft Hij gedaan door als mens op deze aarde te komen. Dat vieren we met Kerst. De geboorte van Jezus. Op wonderlijke wijze geboren uit de maagd Maria. Geleefd op deze aarde. Hij liet zien en vertelde hoe God is. Hij noemde God zijn Vader. Hij was bij veel mensen geliefd maar werd ook door velen verguisd.

Uiteindelijk hebben ze Hem gekruisigd omdat Hij beweerde God te zijn. Hoewel dat nu precies de waarheid is, werd het als godslastering gezien. Vrienden begroeven Hem in een rotsgraf. Op de derde dag na zijn dood stond Hij op uit dat graf. PICT0035 klMeer dan 500 mensen hebben Hem gezien na zijn dood en opstanding. Hij is voor de ogen van zijn vrienden naar de hemel opgestegen. En daarna is zijn Geest gekomen in de mensen die in Hem geloofden. En die werden daar zo enthousiast door, dat ze anderen bewogen ook te gaan geloven dat Jezus God in mensengedaante (Gods Zoon) is.

Jezus heeft met zijn sterven en opstanding bereikt dat iedereen die gelooft dat Jezus de Zoon van God is, vrij naar God toe mag gaan. Jezus vertelt daarover een mooi verhaal. Het verhaal van de verloren zoon. Daarmee laat Hij zien hoe God is. Dat Hij op de uitkijk staat of je al komt. Dus als je God zoekt, moet je bij Jezus (Joshua) zijn. We helpen je graag bij je zoektocht naar God!

Voor het verhaal van de verloren zoon klik hier

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

25 januari 2022

  • dinsdag 25 januari 2022 - Johannes 15:3-5
    Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. -- Johannes 15:3-5